Передплата 2024 ВЗ

Прощальний матч грузинського міністра

Каха Каладзе офіційно завершить футбольну кар’єру

Для цього Каха організовує прощальний матч. 31 травня у Тбілісі на «Динамо Арені» зіграють команда зірок «Мілана» та команда друзів Каладзе, з якими той грав у тбіліському й київському «Динамо», італійських «Мілані» й «Дженоа».

«У Тбілісі приїдуть усі ті футболісти «Мілана», з якими я грав протягом 10 років. Серед них Мальдіні, Костакурта, Шевченко, Неста, Альбертіні та ін.», — розповів Каха Калад­зе. Серед запрошених також Дженнаро Ґаттузо, Кака, Руй Кошта, Філіппо Індзаґі, Крістіан Вієрі, Джанлука Дзамбротта, Звонімір Бобан та Себастьяно Россі. Керуватиме командою легенд із «Мілана» Карло Анчелотті. З Бразилії на матч також приїде Кларенс Зеєдорф. Усі футболісти в прощальному матчі грузина гратимуть у футболках «Мілана». Усі кошти, зібрані з цього матчу, колишній футболіст обіцяє віддати на благодійність.

Раніше Каладзе висловлював бажання провести свій прощальний матч у Киє­ві, але потім передумав.

13 травня минулого року Каладзе заявив, що завершує свою 18-річну футбольну кар’єру. Каха виступав, зокрема, за тбіліське «Динамо», з яким став 4-разовим чемпіоном Грузії, і київське «Динамо» часів Валерія Лобановського. З українським клубом Каладзе по три рази виграв чемпіонат і Кубок України. Потім футболіст провів 10 сезонів у італійському «Мілані». Саме в складі «Мілана» Каладзе став першим грузинським футболістом, що вигравав Лігу чемпіонів, та ще й двічі. За збірну Грузії захисник зіграв 83 матчі, а забив лише одного разу. Але це не завадило йому 4 рази стати найкращим футболістом своєї країни. Останнім клубом Каладзе була італійська «Дженоа», в складі якої він провів два сезони. Після цього Каха несподівано вирішив податися в політику. Ще 2011 року він вступив до лав опозиційного політичного руху «Грузинська мрія». Тоді Каха Каладзе пояснював свій вчинок бажанням захиститися від переслідувань грузинської влади. На його рішення піти в політику вплинув показовий арешт іншого відомого футболіста — Георгія Деметрадзе. На парламентських виборах у Грузії в жовтні 2012 року екс-футболіст очолив партійний список коаліції, яка завоювала перемогу і сформувала уряд на чолі із Бідзіною Іванішвілі. У новоствореному уряді Кахабер Каладзе займає пост міністра енергетики і природних ресурсів Грузії.

Останнім часом Каху навіть називають реальним кандидатом у президенти Грузії... Каладзе є другою після прем’єра Іванішвілі найбагатшою людиною уряду.

Схожі новини