Передплата 2024 «Добрий господар»

Наша Олена – просто золото!

На чемпіонаті світу з біатлону тернополянка Олена Підгрушна виграла спринтерську гонку! Віта Семеренко завоювала на цій дистанції «бронзу»

Через 11 років Україна знову має чемпіонку світу з біатлону. У чеському Новому Місті тернополянка Олена Підгрушна завоювала золоту медаль у спринтерській гонці! «Срібло» виборола знаменита норвежка, лідер сезону Тура Бергер, а «бронзу» — ще одна українка, Віта Семеренко. Браво, дівчата!

На відміну від більшості фавориток спринтерської гонки, Олена Підгрушна і Віта Семеренко першу стрільбу пройшли без промахів. Чисто відстрілялися також росіянка Зайцева і Бергер. Вирішальною стала друга стрільба: норвежка і росіянка по разу «промазали», а Підгрушна і Семеренко знову відстрілялися чисто! Завдяки високій швидкості Бергер вирвала «срібло», але ліквідувати понад 10-секундне відставання від Олени не змогла. «Золото» у нас! Після цієї перемоги у Новому Місті Олена Підгрушна піднялася у загальному заліку Кубку світу на п'яте місце (очолює залік, як і раніше, Тура Бергер).

«Шлях до перемоги відкрила насамперед чиста стрільба, — розповіла Олена Підгрушна. — Однак ходом я теж задоволена. Він дозволив мені повпиратися на на фінішному колі й вирвати перемогу. Лижі також їхали добре. Усі зірки зійшлися на мою користь».

«Коли 2008 року ми виступали на першості планети в Остерсунді, Олена Підгрушна дуже переживала, що у неї нічого не виходить, — розповіла чемпіонка Європи, неодноразовий призер етапів Кубку світу Оксана Хвостенко. — Я їй тоді говорила: не поспішай, прийде час, і все в тебе вийде! Перед цієї гонкою мені відразу спало на думку, що ця траса якнайкраще пасує саме Олені. У Новому Місті досить пологі, затяжні підйоми, які ідеальні для її високого зросту і манери пересування трасою. Як завжди, у добрій формі підійшла до чемпіонату світу Віта Семеренко. Дуже сконцентровано провела гонку. Загалом, дівчата виклалися на сто відсотків. Наші біатлоністки, на відміну від головних конкуренток, відстрілялися чисто. Це також свідчить про відмінну підготовку українок».

Схожі новини