Передплата 2024 «Добра кухня»

Луческу набридло в Донецьку?

Головний тренер “Шахтаря”, творець усіх досягнень донецької команди за останні роки румун Мірча Луческу, якого турецька преса вже не раз сватала до місцевого чемпіонату, практично дав привселюдну згоду на перехід у «Фенербахче».

Інтерв’ю з таким зізнанням побачило світ у En Son Haber.

“Дуже сумую за Стамбулом. У «Фенербахче» є потенціал, щоб стати дуже великим клубом. В кінці сезону у мене закінчується контракт з «Шахтарем», тож якщо «Фенербахче» є що мені запропонувати, нехай пропонують в травні. А зараз я позитивної відповіді, в будь-якому разі, не дам, адже попереду 1/8 Ліги чемпіонів. Моя мрія — стати чемпіоном Туреччини з трьома різними клубами. Фатіх Терім? Був би радий конкуренції з таким тренером, його «Галатасарай» в Лізі чемпіонів проробив відмінну роботу”.

Що це? Свідчення того, що у чемпіо-на України останіх двох сезонів щось негаразд? Усвідомлення, що ця команда уже вичерпала себе і більшого з нею не досягти, а побудова нової, у час загострення конкуренції із “Дніпром”, “Металістом” та “Динамо”, може затягнутися і призвести до падіння реноме? Чи чергове “па” при спробі набити собі ціну в разі нового контракту з Ахметовим (старий, за даними transfermarkt.com, розрахований до 30 червня 2013 року)? Цілком можливо також, що це чергова “качка” турецьких ЗМІ. Проте ще Екзюпері сказав, що просто так нічого на світі не робиться. Значить, це комусь потрібно! А ось кому — дізнаємось уже у новому 2013 році.

Мірча Луческу чотири роки працював у Туреччині — з клубами «Галатасарай» (2000-2002) і «Бешикташ» (2002-2004). У 2001 році був визнаний найкращим тренером чемпіонату Туреччини. Двічі вигравав тамтешній чемпіонат («Галатасарай» і «Бешикташ»), а також у 2000 році з «Галатасараєм» — Суперкубок УЄФА.

Схожі новини