Передплата 2024 ВЗ

«Золоті ворота» із срібним відблиском

Юніорський етап Кубка світу з фехтування «Золоті ворота-2012» цього року зібрав на київських доріжках близько сотні майстринь клинка.

У попередні роки цей турнір відкрив ворота у великий спорт олімпійській чемпіонці Лондона Яні Шемякіній та бронзовій призерці чемпіонату світу Анфісі Почкаловій. Володаркою «бронзи» київського кубкового етапу у 2009-му була і Ксенія Пантелєєва, наймолодша учасниця Олімпіади-2012. Цього разу 18-річна львів’янка знову увірвалася до квартету призерок. На жаль, до найвищого титулу амбітній вихованці Андрія Орликовського забракло лише одного уколу.

Розім’явшись на іспанці Елені Ровірі Лопес (15:11), Ксенія Пантелєєва спокійно і виважено вибила з подальшої боротьби відразу двох представниць найвідомішої у світі фехтувальної школи — італійської: Франческа Тауро (15:8) та Валентина Карліні (15:12) змушені були зачохлити шпаги задовго до початку медальних двобоїв. У чвертьфіналі кінець тягучому і напруженому україно-російському протистоянню поклав таймер: протягом дев’яти хвилин Пантелєєва і Віолетта Храпіна зуміли зафіксувати на двох лише сім уколів. На щастя, перевага була на українському боці — 4:3. А в півфіналі до безкомпромісної боротьби не була готова угорка Вів’єн Варнай: суддя записав до протоколу 15:10 на користь львів’янки.

Найбільш гостросюжетним поєдинком турніру, як і годиться, виявився фінал, де Ксенії Пантелєєвій протистояла росіянка Юлія Бахарєва. Пригнічені трибуни мовчки спостерігали, як табло висвітило 12:7 на користь росіянки: такий відрив у шпазі нівелювати напрочуд складно. Та Пантелєєва труднощів не боїться: п’ять разів поспіль глядачі вибухали оваціями — 12:12. Дві обопільні атаки зробили рахунок критичним — 14:14. Прагнучи якомога швидше поставити «золоту» крапку, львів’янка почала атакувати свою опонентку. Однак російський клинок у контратаці виявився швидшим — 14:15.

Схожі новини