Передплата 2025 ВЗ

Син керівниці Хмельницької МСЕК після звільнення продає бізнес — NGL. media

  • 19.10.2024, 17:45
  • 156

Олександр Крупа — син керівниці Хмельницької медико-соціальної експертизи Тетяни Крупи, яка перебуває під слідством за підозрою в незаконному збагаченні — почав продавати свій бізнес після того, як звільнився з посади голови обласного Пенсійного фонду

Фото: Суспільне
Фото: Суспільне

Про це йдеться в розслідуванні журналістів NGL.media.

Вони з’ясували, що останні 8 років Олександр Крупа, його мати Тетяна та батько Володимир є власниками компанії «Солар-Інвест», яка займається виробництвом електроенергії за допомогою сонячних панелей. Ці панелі встановлюють на земельних ділянках в області, які скуповує сім'я.

Журналісти зазначають, що Крупи не мають стільки житлової чи комерційної нерухомості, як цих земельних ділянок — загалом майже 63 га. Частину цієї землі орендують великі фермерські господарства, а на інших встановлені сонячні панелі «Солар-Інвест».

Син керівниці Хмельницької МСЕК також володіє у Хмельницькому квартирою площею 67 м², яку купив понад 10 років тому за програмою молодіжного кредитування й досі виплачує за неї кредит — приблизно тисячу гривень щомісяця.

Крім того, у квітні 2023 року Олександр Крупа зі своєю дружиною Катериною та хмельницьким підприємцем Андрієм Кримінським заснували польську компанію Novis Food, що може займатися продажем молочної продукції та ресторанною діяльністю.