Передплата 2025 «Добра кухня»

Від початку року на Львівщині виявили понад пів тисячі нових випадків онкозахворювань грудної залози

  • 17.10.2024, 17:45
  • 160

За 9 місяців 2024 року у Львівській області виявили 577 нових випадків раку грудної залози

Фото Львівської ОВА
Фото Львівської ОВА

Як відомо, жовтень — місяць обізнаності про рак грудної залози, що є одним із найпоширеніших онкологічних захворювань у світі. Щорічно від цієї хвороби помирають тисячі людей. Однак своєчасна діагностика може зберегти їх.

На ранніх стадіях (І-ІІ) хворобу діагностували у 404 мешканців, в більш пізніх стадіях (ІІІ та IV) допомогу звернулися 143 людини. У 169 жінок виявили захворювання під час профілактичних оглядів.

«Раннє виявлення раку грудної залози рятує життя. Жінкам важливо не нехтувати профілактичними оглядами та скринінгом, адже лікування на ранніх стадіях є високоефективним», — зазначив генеральний директор Львівського онкоцентру Олег Дуда.

«Залежно від віку, кожна жінка має дотримуватися певних рекомендацій. Наприклад, після 40 років кожна жінка має робити мамографію раз на два роки», — додала директорка Департамент охорони здоров’я Львівської ОДА Наталія Літвінська.

«Пам'ятайте: профілактика та увага до власного здоров’я — це найкраща зброя проти раку грудної залози. Звертайте увагу також на будь-які симптоми, що можуть свідчити про захворювання», — пояснив завідувач відділення пухлин грудної залози Львівського онкоцентру Михайло Білич.

У жовтні у межах місяця обізнаності про рак грудної залози Львівський онкоцентр розпочав кампанію під гаслом «Бережи себе, переконайся, що ти здорова!» Жінки можуть зробити обстеження у Львівському онкологічному центрі або у скринінгових центрах області, щоб переконатися у своєму здоров'ї.