Передплата 2025 ВЗ

На Сумщині викрили військовослужбовця, який поширював серед цивільних дані про розташування військ

  • 12.10.2024, 17:00
  • 240

Контррозвідка викрила військовослужбовця Національної гвардії України, який несанкціоновано поширював інформацію про розташування військ

Фото: Оперативне командування "Північ" Сухопутних військ Збройних сил України
Фото: Оперативне командування "Північ" Сухопутних військ Збройних сил України

У ході здійснення контррозвідувального забезпечення підрозділів, що входять до складу ОТУ «Сіверськ», співробітники 8-го управління Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України отримали інформацію про факт можливого витоку даних військового характеру.

Спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань у рамках розслідування кримінального провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення (ч. 2 ст. 114−2 Кримінального кодексу України) був встановлений військовослужбовець військової частини Нацгвардії, що дислокується у Сумській області.

Він, використовуючи службове становище і діючи з прямим умислом, надсилав цивільним інформацію з обмеженим доступом про розташування військових формувань на території Сумщини та рух повітряних суден ЗСУ.

За результатами досудового розслідування військовослужбовцю повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 114−2 ККУ.