Передплата 2024 «Добрий господар»

Forbes з’ясував, хто з лідерів держав має найбільшу зарплату

  • 07.10.2024, 22:37
  • 150

Найбільш високооплачуваним світовим лідером є прем'єр-міністр Сінгапуру Лоуренс Вонг. Його річна заробітна плата сягає 1,69 мільйона доларів

Фото: ОП
Фото: ОП

Про це пише Forbes.

Така зарплата є майже вдвічі більшою за оплату праці президентки Швейцарії Віоли Амгерд, яка заробляє 570 тисяч доларів на рік та посідає другу сходинку рейтингу. Третє місце посів прем'єр-міністр Австралії Ентоні Албанезе — йому платять 413,3 тисячі доларів за рік.

Президент США Джо Байден посів четверту сходинку в цьому рейтингу. За рік його заробітна плата становить 400 тисяч доларів. Першу десятку в цьому рейтингу закрив канцлер Німеччини Олаф Шольц — йому платять 293,7 тисячі доларів на рік.

Якщо ж прирівнювати зарплату до ВВП на душу населення, то тут лідирують африканські країни. Так, президент Кенії Вільям Рутто заробляє на рік 141 тисячу доларів, що становить майже 2000% від ВВП країни на душу населення. Лідери Танзанії та Південноафриканської республіки мають зарплати, що становлять 1000% від тамтешніх ВВП.

А ось мільйонна річна зарплата прем'єр-міністра Сінгапуру становить трохи більш як 1,1% від ВВП на душу населення країни.

Найменше у світі заробляє лідер Шрі-Ланки — 3,9 тисячі доларів на рік.