Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У 123 бригаді ТрО розпочали розслідування щодо загибелі командира, батальйон якого відійшов від Вугледара

  • 05.10.2024, 18:25
  • 202

Командування 123 бригади Територіальної оборони розпочало службове розслідування щодо обставин загибелі командира 186 окремого батальйону Ігоря Гриба

Фото ілюстративне ЗСУ
Фото ілюстративне ЗСУ

Про це повідомила пресслужба 123 бригади ТрО.

«Це був відданий військовій справі та своїй країні військовослужбовець, командир, який піклувався про особовий склад і не стояв осторонь проблем свого військового колективу. Обставини загибелі Ігоря Гриба наразі зʼясовуються, проводиться службове розслідування», — зазначили у бригаді.

«Суспільне» з посиланням на внутрішнє зведення з фронту, вказує, що попередньо причиною смерті Гриба начебто визначили самогубство на командно-спостережному пункті.

Джерела серед військових бригади підтверджують цю версію. Батальйон Гриба виконував бойові завдання на Вугледарському напрямку.

Один з бійців бригади розповів «Суспільному», що за кілька днів до смерті Ігор Гриб нібито зібрав усіх своїх бійців і повідомив, що на їхні бойові позиції мають зайти два розрахунки.

«Ми там мусили перебувати постійно. Він сказав, що ми пройдемо блокпост, через який ми не зможемо вийти. Зайдуть два розрахунки, якщо вони лягають, то заходять на їхнє місце ще два, якщо вони ляжуть, то більше не буде кому заходити. Комбат сказав, що в нас є ніч пережити з цим і обміркувати, яке рішення ми приймемо», — розповів неназваний військовий.

Тоді, за словами бійця, частина військових самовільно залишила частину, а інші «зібралися і поїхали далі, в надії, що може щось зміниться і бригаду відведуть». За кілька днів зʼявилася інформація, що Ігор Гриб вчинив самогубство.

Ігор Гриб родом з Миколаївщини — йому було 34 роки. Як пише місцеве видання «Гард.City», він служив за контрактом ще з 2014 року. Брав участь у боях на Савур-Могилі, в Іловайську, в обороні Мар'їнки та Красногорівки. У 2021 році очолив 186 батальйон 123 бригади Територіальної оборони. Навесні 2022 року йому присвоїли звання підполковника. Під час повномасштабного вторгнення його батальйон брав участь у боях на Херсонщині.

Схожі новини