Передплата 2024 ВЗ

На Львівщині викрили підприємців, які збагатилися на відновленні критичної інфраструктури

  • 19.09.2024, 14:15
  • 547

Директори підрядних товариств заволоділи понад 6 млн грн, які держава скерувала на відновлення критичної інфраструктури енергетичної галузі

Фото Львівської обласної прокуратури
Фото Львівської обласної прокуратури

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомили про підозру двом керівникам суб'єктів господарювання. Їм інкримінують заволодіння бюджетними коштами та службове підроблення офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у 2022 році одне із державних підприємств здійснило тендер про закупівлю послуг, переможцем якого стало приватне підприємство. Зокрема, йдеться про надання послуг перевезення автотрансформаторів з країни ЄС до однієї з АЕС України, серед яких були міжнародні перевезення.

Для виконання умов договору переможець тендеру для виконання певних видів робіт залучив підрядника, а той з аналогічною метою, — субпідрядника.

Надалі директори підрядних організацій, достовірно знаючи, що не виконали всіх робіт, внесли неправдиві відомості до офіційних документів. Йдеться про акти надання послуг з невірними фактичними обсягами виконаних робіт та їхньої вартості, які не відповідали дійсності.

Зокрема, це стосувалося послуг з міжнародного перевезення, яких вони не надавали, оскільки трансформатори доставили в Україну коштами закордонних партнерів.

Внаслідок цього суб'єкти господарювання безпідставно отримали понад 6 млн грн.

Слід зазначити, що ці кошти виділили із держбюджету на відновлення критичної інфраструктури енергетичної галузі.

За клопотанням сторони обвинувачення на майно підозрюваних наклали арешт.

Слідчі дії тривають, встановлюють всіх причетних осіб.

Схожі новини