Передплата 2024 «Добрий господар»

На віртуальній мапі - біографії загиблих воїнів

Ідеться про Марсове поле та інші цвинтарі Львівської територіальної громади

У Львові працюють над віртуальною мапою військових поховань на Марсовому полі. З такою ініціативою виступили на сесії депутати Львівської міської ради. Питання на часі: військові, які приїжджають у відпустки, часто не знають, де поховані їхні побратими, могили яких хочуть відвідати.

«Часто звертаються хлоп­ці з питанням, де похований їхній побратим, адже не мали можливості приїхати на по­хорон, бо були на передовій, — зазначив депутат Львів­ської міської ради Ігор Зін­кевич. — Виникла ініціатива щодо створення карти похо­вання загиблих під час росій­сько-української війни».

Міський голова Льво­ва Андрій Садовий зазна­чив: «Завдання щодо віртуаль­ної карти військових поховань поставлено новому керівни­ку Личаківського цвинтаря. Та­кож інформацію про поховання будемо мати в кожному візит-центрі, зокрема на Головному залізничному вокзалі. Особли­ву увагу варто приділити похо­ванням на території Львівської тергромади, щоб усе було в одному стандарті».

Мапа військових поховань буде опублікована на офіційно­му сайті ЛМР (будуть позначе­ні могили на різних цвинтарях Львівської ОТГ). Пошук героя — за прізвищем чи військовим підрозділом, де він служив. Та­кож на карті можна буде дізна­тися біографію воїна.

Схожі новини