Передплата 2024 ВЗ

Кабмін затвердив проєкт державного бюджету на 2025 рік

  • 14.09.2024, 12:30
  • 395

Пріоритетами державного бюджету на 2025 рік будуть оборона та безпека держави

Денис Шмигаль. Фото: Бабель
Денис Шмигаль. Фото: Бабель

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Так, доходи очікуються на рівні 2 трлн гривень, а видатки бюджету — на рівні 3,6 трлн гривень. Пріоритетною сферою фінансування буде оборона країни. Іншим пріоритетом буде фінансування захищених статей бюджету — на соцзахист виділять 400 млрд грн.

Шмигаль зазначив, що наступного року пенсії будуть проіндексовані, а субсидії виплачуватимуть усім, хто цього потребує. Ще 211 млрд грн спрямують на охорону здоровʼя та майже 170 млрд грн — на освіту.

Ще одним пріоритетом стане підтримка регіонів та бізнесу. За словами Шмигаля, держава продовжить допомагати місцевим бюджетам завдяки дотаціям та субвенціям. Також уряд передбачив кошти на програми пільгового кредитування та гранти для підприємців. Також будуть продовжені програми гуманітарного розмінування та «єОселя».

"Новацією цього бюджету стане реалізація нової моделі управління публічними інвестиційними проєктами, що зробить капітальні видатки більш прозорими та ефективними. Зокрема, пріоритетом будуть енергетичні проєкти, відновлення й реалізація нової ветеранської політики", — резюмував Шмигаль.

Схожі новини