Передплата 2024 «Добра кухня»

Засновника Telegram Павла Дурова затримали в аеропорту Парижа

  • 25.08.2024, 09:05
  • 310

У паризькому аеропорту затримали 39-річного засновника і генерального директора месенджера Telegram Павла Дурова

Фото: LMN
Фото: LMN

Про це повідомив французький канал TF1.

Жандарми заарештували Дурова, коли ввечері 24 серпня він вийшов зі свого приватного літака, його супроводжували охоронець і жінка. Кажуть, летів з Азербайджану.

Поліція має ордер на арешт засновника Telegram. За даними слідчих, відсутність модерації, співпраці з правоохоронними органами та інструменти, які пропонує Telegram (наприклад, одноразовий номер), роблять його співучасником торгівлі наркотиками, злочинів проти дітей і шахрайства.

Ордер почав діяти, щойно він опинився на території країни. Слідчі Національного управління по боротьбі з шахрайством при митному департаменті вже взяли Дурова під варту.

А 25 серпня йому можуть висунути обвинувачення в низці злочинів, зокрема щодо тероризму, наркотиків, співучасті у злочинах, шахрайстві, відмиванні грошей, отримання крадених речей, кримінального контенту з дітьми.

«Павло Дуров опиниться у слідчому ізоляторі, це точно», — заявив слідчий у коментарі TF1.

Джерело ЗМІ наголосило, що на своїй платформі Дуров дозволив вчинити «незліченну кількість правопорушень і злочинів», щодо яких він не зробив нічого, аби пом’якшити їх чи співпрацювати з правоохоронцями.

«Протягом багатьох років це стало платформою № 1 для організованої злочинності», — зауважив слідчий.

Як вказує низка російських ЗМІ та Telegram-каналів, Дуров постане перед судом як французький громадянин. Йому загрожує до 20 років увʼязнення.


Джерело: TF1

Схожі новини