Передплата 2024 «Добра кухня»

На Донеччині затримали лідера угруповання, яке обкладало «даниною» підприємців

  • 13.08.2024, 18:45
  • 339

Служба безпеки України заявила, що викрила угруповання, яке намагалось залякувати жителів Донеччини. Вже затримали лідера банди — жителя Києва, який за даними слідства, вимагав 500 тисяч доларів та планував вбити підприємця

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Про це повідомили в СБУ та Донецькій обласній прокуратурі.

Там кажуть, що учасники банди тероризували жителів прифронтових міст, де обкладали «даниною» підприємців та організовували розбійні напади.

Правоохоронці встановили, що один з підозрюваних намагався «вибити» з власника приватного медзакладу з Краматорська пів мільйона доларів. За даними слідства, після отримання всієї суми від потерпілого, фігурант планував його вбити, а тіло закопати у лісосмузі за містом. У злочині мали брати участь ще двоє учасників угруповання.

«Щоб підготувати розбійний напад на підприємця, зловмисники тривалий час слідкували за ним: вивчали розпорядок дня, маршрути пересування та коло близьких знайомих. Учасники банди мали викрасти потерпілого і в багажнику авто вивезти за місто, де йому підготували „могилу“», — йдеться в повідомленні.

Лідера та учасників банди затримали під час спроби викрасти потерпілого. Під час обшуків у них вилучили:

  • гранати Ф-1 та РГД-5, автомат Калашникова, пістолет Макарова;
  • балаклави, лопату, рукавиці, скотч та стяжки, які фігуранти підготували для вчинення розбійного нападу та вбивства;
  • мобільні телефони із доказами злочинних дій.

Нині лідеру угруповання оголосили підозру за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України — розбій, вчинений організованою групою в умовах воєнного стану. Він перебуває під вартою. Правоохоронці розвʼязують питання щодо притягнення до відповідальності інших учасників банди. Їм загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Схожі новини