Передплата 2024 ВЗ

росія втратила щонайменше 350 кв. км своєї території у курській області, — джерело

  • 09.08.2024, 15:45
  • 270

Від початку української операції у курській області рф втратила щонайменше понад 350 кв. км своєї території

Фото ілюстративне ЕРА
Фото ілюстративне ЕРА

«Від початку операції вранці 6 серпня росія втратила повний контроль щонайменше над 350 квадратними кілометрами своєї території. Десятки її солдатів вбиті або у полоні», — пише джерело.

8 серпня українські сили просунулися до Суджі, що за 10 км від кордону та Коренево — на 15 км усередину рф. В обох районах тривають запеклі бої. Звіти свідчать про те, що менші українські підрозділи відкололися і продовжують бої ще глибше.

«Україна використали підрозділи щонайменше з чотирьох елітних бригад, а це означає, що ударна сила, ймовірно, набагато більша. Україна замінувала головну дорогу, що веде на південний схід до бєлгорода, і має значні засоби ППО в цьому районі. Зважаючи на її успішний початок, Україна цілком може залучити більше резервів», — зазначило джерело.

У розвідці зазначили, що зараз рф використовує солдатів з елітних підрозділів, щоб зупинити просування українців. Україна, з іншого боку, просувається лише там, де це має сенс.

«росіяни роблять дуже дурні помилки, і це все через їхнє корумповане керівництво, яке надає перевагу гарним новинам, а не правді», — додало джерело.

Ймовірно, що метою операції у курській області може бути створення «буферної зони» на кордоні, подібно до спроб рф створити таку в Харкові протягом останніх трьох місяців.

Схожі новини