Передплата 2024 «Добра кухня»

«Золотий» підрядник: Мінохорони здоров’я звернулося до правоохоронців по додаткові перевірки тендеру на ремонт «Охматдиту»

  • 02.08.2024, 10:55
  • 417

Міністерство охорони здоровʼя України звернулося до правоохоронних органів, щоб ті провели додаткові перевірки тендеру на відбудову дитячої лікарні «Охматдит» у Києві, куди 8 липня влучила російська ракета

Фото руйнування Охматдиту із соцмереж лікарні
Фото руйнування Охматдиту із соцмереж лікарні

Як стало відомо, переможцем конкурсу на ремонт є компанія «Буд-Технолоджі», яка запропонувала ледь не найвищі ціни на свої роботи.

Про це заявив міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко.

Він зазначив, що кожного учасника тендеру на ремонт оцінювали за пʼятьма критеріями: співбесіда, оцінка персоналу, оцінка матеріально-технічної бази, досвід, цінова пропозиція. Деякі компанії, за його словами, усунули від конкурсу через порушення принципу доброчесності, зокрема, чинні кримінальні провадження.

Відтак «Охматдиту» рекомендували обрати переможцем конкурсу компанію «Буд-Технолоджі», про це публічно повідомив керівник лікарні. Поки договір ще не підписали, бо вивчали можливості компанії виконати всі необхідні роботи.

Як зазначив Ляшко, оскільки вибір спричинив резонанс, МОЗ звернувся до правоохоронних органів для додаткових перевірок. За його словами, Ляшко особисто разом із його командою роблять усе, щоб процес відбудови був абсолютно прозорим.

Він пообіцяв, що від моменту підписання договору з компанією-підрядником щодня оприлюднюватимуть публічний звіт, щоб інформувати людей, на що витрачають зібрані кошти.

Схожі новини