Передплата 2024 «Добра кухня»

На «Міс Всесвіт-2024» до Мексики поїде одеситка Аліна Пономаренко

В Україні фінішував конкурс краси «Міс Всесвіт Україна», де переможницю обирали онлайн

Фото організаторів конкурсу
Фото організаторів конкурсу

В Україні фінішував традиційний конкурс краси «Міс Всесвіт Україна», цьогорічну переможницю обирали онлайн (такий формат організатори конкурсу обрали з початку широкомасштабного вторгнення рф: без глядачів в залі з міркувань безпеки). Переможницею стала одеська 20-річна модель та благодійниця Аліна Пономаренко.

Аліна Пономаренко разом з президенткою «Міс Всесвіт» Анною Філімоновою (справа).
Аліна Пономаренко разом з президенткою «Міс Всесвіт» Анною Філімоновою (справа).

Що відомо про переможницю конкурсу?

Красуня закінчила Національний університет «Одеська юридична академія» за спеціальністю «Міжнародна юстиція та право», має досвід роботи моделлю. Минулого року здобула перемогу на конкурсі «Міс Одеса"-2023 та увійшла до ТОП-10 міжнародного конкурсу Miss Supertalent-2023, що відбувся в Південній Кореї. Переможниця «Міс Всесвіт Україна"-2024 активно займається спортом, зокрема художньою гімнастикою та йогою. Аліна багато читає, любить писати вірші та грати на фортепіано.

Аліна створила соціальну ініціативу «Дерево любові», яка спрямована на підтримку бабусь і дідусів міста Одеси, які потребують допомоги. Після початку повномасштабного вторгнення саме ця верства населення залишилася без уваги. Разом зі своїми однодумцями організовує для старшого покоління медикаменти, продукти харчування та речами першої необхідності. Активісти на чолі з теперішньою міс відвідують літніх людей, спілкуються, допомагають у повсякденних справах. Також переможниця «Міс Всесвіт Україна"-2024 веде блог та знімає ролики, які надихають молодь долучатися до допомоги літнім людям. Окрім ініціативи «Дерево любові», Аліна Пономаренко бере участь у зборах коштів для закупівлі необхідних речей для військових та є донором крові.

«Нагадати світу про війну»

Як повідомив для «ВЗ» речник конкурсу «Міс Всесвіт Україна» Юрій Гулевич, наприкінці року Аліна Пономаренко представлятиме Україну на конкурсі «Міс Всесвіт», який відбудеться у Мексиці.

«У такі складні і темні для нашої країни часи не вважаємо доречним робити заходи розважального характеру. Наша мета — нагадати світові про Україну та неприпустимість повномасштабного вторгнення рф до нашої держави. Всі зусилля та ресурси оргкомітету скеруємо на гідну підготовку українки до виступу на великій сцені конкурсу „Міс Всесвіт“, — повідомила президентка конкурсу „Міс Всесвіт Україна“ Анна Філімонова. — Цього року, як і завжди, готуємо потужну презентацію України на міжнародному конкурсі».

Схожі новини