Передплата 2024 «Добрий господар»

Уночі українці бачили проліт невідомого обʼєкта: що це було

  • 10.07.2024, 10:35
  • 760

У ніч на 10 липня у мережі з’явилося відео польоту загадкового об'єкта, що світиться, в небі над Україною. Це був другий ступінь нової ракети європейського космічного агентства Ariane-6

Фото Європейського космічного агентатів
Фото Європейського космічного агентатів

Про це передають освітній проєкт Alpha Centauri та пресслужба Європейського космічного агентства.

У вівторок, 9 липня, Європейське космічне агентство (ESA) та компанія Arianspace здійснили перший успішний пуск ракети нового покоління Ariane-6.

Восени 2023 року генеральний директор ESA Йозеф Ашбахер, анонсуючи пуск, наголошував, що перший політ буде тестовим і не переслідуватиме завдання виведення на орбіту великого обсягу обладнання.

Ariane-6 покликана замінити важкі ракети Ariane-5, які використовувалися для запусків із космодрому Куру у Французькій Гвіані з 1996 по 2023 роки. Перший запуск було заплановано ще на 2020 рік, але неодноразово переносився.

Ракету будуть випускати у двох модифікаціях: легка версія Ariane 62 з двома твердопаливними бічними прискорювачами, здатна нести корисне навантаження масою до 5 тонн, і Ariane 64 — з чотирма прискорювачами і дозволяє виводити на орбіту до 10,5 тонни вантажу.

Схожі новини