Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Перші в Україні: у Львівському перинатальному центрі облаштували пологові зали сімейного типу

Реалізували проєкт за кошти відповідального бізнесу, перинатального центру та за підтримки Львівської ОВА

Фото пресслужби Львівської ОВА
Фото пресслужби Львівської ОВА

У пологових залах, де є необхідні побутові речі для комфорту і дитини, і батьків, сімʼя зможе перебувати від початку пологів і аж до виписки.

Там встановлене сучасне обладнання для комфорту породіль, дистанційне спостереження, облаштовані кухня, санвузол та кімната для психологічного розвантаження.

Важливо, що у перинатальному центрі створені такі умови, що породілля перебуває під постійним контролем фахівців, які у будь-який момент можуть надати необхідну допомогу.

«Спільно із соціально відповідальним бізнесом нам вдалося реалізувати концепцію пологів «як вдома». Окрім того, що ми забезпечили максимально затишні умови цього тимчасового проживання, наш персонал постійно дбає про те, аби породілля та малюк отримували все необхідне.

Наша мета — зробити так, аби народження дитини було сповнене теплом, комфортом та безпекою для всієї родини", — наголосила директорка Львівського перинатального центру Марія Малачинська.

«Перинатальний центр у Львові - один із найбільших сучасних пологових в Україні.
Нещодавно Львівщину відвідав міністр охорони здоров’я Литви, і він був вражений рівнем надання послуг у нашому перинатальному центрі. Особливим відкриттям для нього стали банк грудного молока та укриття.

Важливо, щоби матеріально-технічна база медзакладу лише вдосконалювалася, і наші жінки обирали народжувати тут, вдома", — зазначила заступниця голови Львівської ОВА Христина Замула.

Більшу частину фінансування на облаштування залів передали благодійники.

Львівський обласний клінічний перинатальний центр уже другий рік поспіль — перший у рейтингу пологових України за кількістю наданої медичної допомоги у пологах.
У 2022 та 2023 році тут відбулися приблизно 5000 пологів.

Схожі новини