Передплата 2024 ВЗ

Богатирка Злата здивувала навіть акушерок зі стажем

Вага немовляти 5,5 кілограма, зріст — 60 сантиметрів

Фото ЛМР
Фото ЛМР

У пологовому відділенні Лікарні святої Анни Першого медоб'єднання Львова народилася дівчинка-богатирка вагою 5550 грамів та зростом — 60 сантиметрів. Батьки назвали дівчинку Златою, обіцяють, що невдовзі повернуться до пологового ще по хлопчика. Немовля своєю вагою здивувало навіть бувалих акушерів-гінекологів. Як правило, богатирями частіше народжуються хлопчики. Спеціалісти кажуть, що малюки з великою масою тіла становлять близько 6−10% від загальної кількості новонароджених у лікарні.

Батьки новонародженої Злати — 24-річна Христина та 25-річний Тарас Артишки із села Кротошина Львівської області.

«Вагітність минала без проблем, животик ріс поступово. Багато хто очікував, що буде двійня. Але я знала, що буде одна дівчинка. Перед пологами нам прогнозували вагу дитини 4 кілограми», — розповіда Христина.

Перейми стартували на 41-му тижні вагітності. Акушери дали Христині шанс народити природним шляхом, бо не очікували на богатирку. Попередні дослідження показали, що вага дівчинки буде орієнтовно до чотирьох кілограмів. Але обстеження перед самими пологами змусили медиків засумніватися у вазі немовляти, відтак зважились на кесарів розтин.

Схожі новини