Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Україні через похолодання збільшилось споживання електроенергії - Укренерго

  • 17.04.2024, 14:30
  • 311

Збільшення споживання електроенергії на 6,5% потребує додаткового включення 3−4 блоків на теплових електростанціях

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

НЕК «Укренерго» закликає українців заощаджувати електрику у вечірні години.

Про це повідомляє пресслужба компанії у Фейсбуці.

«Через похолодання та хмарну погоду споживання стрімко зростає. Сьогодні вранці його рівень на 6,5% більше аналогічного показника вчора. Для того, щоб покрити таке зростання потрібно додатково включити 3−4 блоки на теплових електростанціях. Але зараз такої можливості немає - теплові електростанції є однією з основних цілей ракетних ударів росіян», — ідеться у повідомленні.

Диспетчерський центр «Укренерго» закликає обмежити користування потужними енергомісткими приладами із 19:00 до 22:00. Компанія 16 квітня через дефіцит в енергосистемі з 20:00 до 22:00 залучала аварійну допомогу з Польщі, Словаччини та Румунії загальним обсягом 400 МВТ-год.

Станом на ранок 17 квітня на Харківщині застосовані графіки погодинних відключень, одночасно знеструмлено близько 251 тис. споживачів. Обмежується також енергоспоживання промисловості у Криворізькому районі Дніпропетровської області. В інших регіонах обмеження споживання для побутових споживачів не застосовувались.

Імпорт електроенергії 17 квітня запланований протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 6 600 МВт-год. Експорт не планується.

Схожі новини