Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

росія перекидає ексвагнерівців на Білгородщину — ISW

  • 16.04.2024, 18:30
  • 299

Військове командування окупантів готується передислокувати до Білгородської області деяких колишніх військовослужбовців «групи Вагнера», що служили в «Африканському корпусі»

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це повідомляється у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті посилаються на інсайдерське джерело, яке 15 квітня повідомило про невиконання генерал-лейтенантом Головного управління військової розвідки росії Андрієм Авер’яновим, термінів Кремля зі створення підконтрольного Міноборони росії «Африканського корпусу».

З цієї причини джерело повідомляє про підготовку російською владою передислокації невизначених загонів «Африканського корпусу» з Африки до Білгородської області.

«Поточні зусилля групи «Вагнера» з набору персоналу для своєї діяльності в Африці, насправді призначені для набору персоналу для розгортання у Білгородській області. Російські солдати «Африканського корпусу» прибули до Нігеру 12 квітня і наразі невідомо чи це угруповання цілковито припинить свою діяльність в Африці, чи в район українсько-російського кордону будуть передислоковані лише деякі загони «Африканського корпусу», — йдеться у звіті.

Зазначається, що Авер’янов раніше брав участь у російській делегації, яка зустрічалася з офіційними особами в Буркіна-Фасо, Нігері та Малі, та, як видається, брав активну участь у зусиллях російського уряду щодо поглинання «Групи Вагнера».

Схожі новини