Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Британія не допомагатиме Україні збивати дрони: заява

  • 15.04.2024, 16:30
  • 1 316

ВПС Великої Британії (RAF) не можуть збивати ворожі дрони над Україною, як це було над Ізраїлем, бо втягування сил НАТО у прямий конфлікт із російськими військами призведе до «тривожної ескалації конфлікту»

Фото ілюстративне із сайту Армія Inform
Фото ілюстративне із сайту Армія Inform

Про це заявив глава МЗС Великої Британії Девід Кемерон.

До цього прем'єр Ріші Сунак підтвердив, що винищувачі Королівських ВПС збили кілька іранських безпілотників, які атакували Ізраїль 14 березня.

«Ми зробили більше, ніж будь-яка інша країна окремо, щоб допомогти українцям. Ми підготували понад 60 тисяч українських військовослужбовців, ми першими надали їм протитанкову зброю, далекобійну артилерію та танки», — наголосив міністр.

Кемерон попередив про ризики використання британських військових сил для прямій конфронтації з Росією.

«Я думаю, що складність того, щоб ви пропонуєте полягає в тому, що якщо ви хочете уникнути ескалації в плані ширшої європейської війни, думаю, слід уникати прямої взаємодії військ НАТО з російськими військами. Це може спричинити ескалацію ситуації», — зазначив глава МЗС Британії.

На його думку, краще підтримувати Україну фінансово, дипломатично та зброєю.

«Якщо сили НАТО вступлять у прямий конфлікт із російськими силами, це буде небезпечна ескалація», — додав Кемерон.

Він переконаний, що використання літаків «не обов’язково є найкращим способом збивати ракети й безпілотники, системи протиповітряної оборони є більш ефективними».

Кемерон додав, що в України є велика потреба у доступі до «систем протиповітряної оборони», зокрема — до системи Patriot.


Джерело: LBC

Схожі новини