Передплата 2024 ВЗ

Дві тисячі тюльпанів розквітли біля Франкового університету

  • 12.04.2024, 20:35
  • 792

Навпроти Національного університету імені І.Франка на клумбі розквітли дві тисячі білих і рожевих тюльпанів. Щомісяця тут цвістимуть різні квіти

Фото: ВЗ
Фото: ВЗ

Як повідомили у Львівській міськраді, коли відцвітуть тюльпани, цибулини заберуть на зберігання до наступної висадки, а на їхньому місці з’явиться різнокольорова газанія. Вона ростиме, як і тюльпани, по периметру квітника.

«У центрі клумби тим часом розростаються багаторічники, якими поступово засаджують парки та сквери Львова. Це юка, кизильник, астильба, вейгела, гортензія, тис ягідний. Багаторічники — це не лише красиво, а й раціонально. Оскільки не потрібно щороку витрачати кошти на купівлю рослин. Астильба, вейгела та гортензія цвістимуть по черзі аж до осені», — повідомили в управлінні екології та природних ресурсів Львівської міської ради.

Зазначимо, клумбу перед парком Франка, відновили три роки тому за проєктом Арнольда Рьорінга, найвідомішого львівського садівника. Це не єдина клумба у місті його авторства. Клумби, які запроєктував Рьорінг, також є на проспекті Свободи та у Стрийському парку.

Схожі новини