Передплата 2024 «Добрий господар»

Тонни електролічильників чекають на утилізацію

Ось такі гігантські купи старих електролічильників побачив наш читач пан Володимир на території одного з районних відділень Львівських міських електромереж. Лічильники лежать на подвір'ї просто неба

Старі лічильники лежать просто неба – чекають на утилізацію. Фото Володимира ГАРМАША
Старі лічильники лежать просто неба – чекають на утилізацію. Фото Володимира ГАРМАША

Читач не міг пройти повз такі колоритні купи, сфотографу­вав їх і прислав нам. Спитати в енергетиків, що це за прилади, побоявся: все ж таки об'єкт ре­жимний, а ну як скажуть стерти фото?

І справді, ці кілька куп ста­рих приладів викликають різ­ні питання: що це за лічильни­ки і чого там лежать? Що з ними буде далі - їх збираються утилі­зувати? А може, відправлять до музею електротехніки? Чи це просто звичайна безгосподар­ність?

Речниця ПрАТ «Львівобленерго» Галина Петрушка роз’яснила «ВЗ»: «На фото — старі електролічильники класу точності 2.0, вже вилучені з екс­плуатації, перед відправленням на утилізацію. Утилізація відбу­ватиметься у Дрогобичі. ПрАТ „Львівобленерго“ здійснює пла­нову заміну таких приладів облі­ку на лічильники вищого класу точності. Це звичайна поточна робота, яка проводиться за ра­хунок компанії. Зазначимо, що лічильники такого типу і старіші вже збережені у фондах Музею історії електрифікації Львівщи­ни (вул. Мушака, 56)».

Схожі новини