Передплата 2024 «Добрий господар»

Нагородження стрічки «20 днів у Маріуполі» вирізали з короткої телеверсії «Оскара»

  • 12.03.2024, 12:16
  • 407

Історичну для України перемогу стрічки Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі» в номінації «Найкращий документальний фільм» на 96-ій церемонії «Оскар» вирізали із короткої міжнародної телевізійної версії події

Фото: Суспільне
Фото: Суспільне

Як заявив Суспільний мовник, ця версія мала вийти в етер увечері 11 березня. Проте до неї не було включено найважливішу для українського глядача частину церемонії. «Суспільне» висловило своє обурення організаторам «Оскара» та ухвалило рішення транслювати у повторі повний запис нагородження.

У відповідь на запит Української служби «Голосу Америки» компанія повідомила, що окремі категорії та частини шоу не вдалося включити до 90-хвилинної версії для міжнародної аудиторії через часові обмеження. За словами представників компанії, вибір номінацій для скороченої версії визначили заздалегідь — упродовж процесу планування декілька тижнів тому.

Втім, до скороченої версії включено зведений підсумок усіх пропущених переможців, у тому числі «20 днів у Маріуполі», запевнили в Disney Entertainment.

У компанії додали, що ліцензію на показ як повної церемонії наживо, так і альтернативної 90-хвилинної версії шоу в Україні надали Суспільному. Disney Entertainment заявили, що звернулись до Суспільного із запитом про те, в якому вигляді церемонію транслювали в Україні.

Команда Суспільного висловила своє обурення організаторам цьогорічної премії The Walt Disney Company Limited і замість скороченої показала українським глядачам повну версію, що була в прямому ефірі телеканалу «Суспільне Культура» в ніч з 10 на 11 березня.

«Потужна промова Мстислава Чернова підкреслила єдність між Україною й світом — тим прикріше бачити виключення цього повного правди й сили епізоду з версії, розповсюдженої для світових ліцензіатів премії „Оскар“», — заявив виконавчий продюсер телеканалу «Суспільне Культура» Лук’ян Галкін.

Він нагадав, що торік цю ж номінацію, в якій перемогу здобула документальна стрічка про російського опозиціонера Олексія Навального, включили у скорочену версію, як і політичну промову його дружини Юлії.

Схожі новини