Передплата 2024 «Добрий господар»

15 тисяч гривень — за іспит із водіння

Правоохоронці припинили діяльність «рішали», яка допомагала громадянам отримувати водійські посвідчення

Оперативники Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції спільно зі слідчими поліції Львова припинили протиправну діяльність жительки Львівщини, яка за фінансову винагороду допомагала громадянам отримувати водійські посвідчення. Для зручності жінка навіть облаштувала робоче місце в орендованому МАФі неподалік сервісного центру МВС… Про це повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Така «діяльність махінатор­ки» тривала у Львові роками… В одному з випадків жінка пе­реконала чоловіка, що має зв’язки у одному з територі­альних сервісних центрів Во­лині й може допомогти вирі­шити питання щодо успішного складання іспиту з водіння. За 15 тисяч гривень вона обіцяла вплинути на співробітника сер­вісного центру для отримання позитивної оцінки на екзамені.

Працівники ДВБ та слід­чі обласної поліції провели низку санкціонованих обшу­ків. Під час заходів вилучили комп’ютерну техніку, докумен­ти, талони для реєстрації в електронній черзі, чорнові за­писи, гроші.

Під процесуальним керівни­цтвом Львівської обласної про­куратури фігурантці оголоше­но про підозру за ч.3 ст. 369−2 (Зловживання впливом) Кримі­нального кодексу України. За не­законні махінації жінка може про­вести у в’язниці до 8 років свого життя. Триває слідство. За кло­потанням прокурора підозрюва­ній обрано запобіжний захід у ви­гляді тримання під вартою.

Якщо вам відома будь-яка інформація про незакон­ні оборудки у сервісних цен­трах МВС, можете звернутися із відповідним повідомленням до чат-боту ДВБ у Телеграм: @dvb_np_bot або зателефону­вавши на гарячу лінію +38 050 352 72 77.

Схожі новини