Передплата 2024 ВЗ

За місяць українським морським коридором експортували 8 млн тонн вантажів, — міністр

  • 01.03.2024, 14:00
  • 273

Українським морським коридором у лютому експортовано рекордний обсяг вантажів — 8 млн тонн, і загальний обсяг експорту від початку роботи «зернового коридору» сягнув вже 28 млн тонн

Про це повідомив віцепрем'єр із відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

«Вантажообіг портів Великої Одеси в найкоротшому місяці року становив 8 млн тонн, з яких 5,2 млн тонн — продукція українських аграріїв. Це рекордні показники експорту не тільки українським коридором, а й у період повномасштабного вторгнення», — йдеться у його повідомленні.

Кубраков додав, що експорт через чорноморські порти поступово наближається до довоєнних показників. Та додав, що обсяг експорту від початку роботи коридору сягнув 28 млн тонн, 19 млн тонн із цього обсягу — зернові й олійні. Вантажі прямували в 42 країни.

«Сьогодні понад 90% всього агроекспорту прямує через порти Великої Одеси та Дунайські порти. Україна залишається одним із ключових гарантів продовольчої безпеки. Особливо стосовно експорту зернових до країн Африки та Азії», — зазначив Кубраков.

Схожі новини