Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Робота, що триває 24/7

  • 09.02.2024, 09:46
  • 421

За перший місяць 2024 року бригади аварійно-диспетчерської служби відпрацювали 2187 викликів

Найчастіше причинами викликів ставали витоки чадного газу. Тож ми турбуємось про безпеку клієнтів і розповідаємо вам про способи, що допоможуть виявити витік газу.

Хоч газ і не має чітких ознак, проте є чотири методи, що дозволяють вчасно виявити аварійну ситуацію й уникнути небезпеки.

За запахом: природний газ не має запаху, однак до нього додають спеціальну речовину — одорант. Він має специфічний неприємний запах, який зазвичай порівнюють із запахом «тухлих яєць».

На слух: у місцях стиків та з'єднань труб і шлангів, газ може витікати із шиплячим звуком.

На дотик: для цього слід провести рукою вздовж стиків, фланцевих з'єднань газопроводу. Якщо відчуваєте холодне повітря, що йде з труби, значить витік є.

Візуально: на відкритій місцевості, в місці витоку газу взимку може побуріти сніг, або влітку пожовтіти трава, також на поверхні води можуть з’являтися бульбашки.

Пам’ятайте, що в жодному разі не можна використовувати вогонь, аби виявити витік газу й намагатися самостійно локалізувати його! У разі виявлення витоку газу телефонуйте до аварійно-диспетчерської служби за номером «104».

Прості правила рятують життя. Пам’ятайте про них самі та діліться з друзями