Передплата 2024 «Добра кухня»

Назвав президента «ухилянтом»: у квартиру журналіста Ніколова намагалися потрапити невідомі

  • 16.01.2024, 08:45
  • 1 534

Український журналіст-розслідувач Юрій Ніколов заявив, що 14 січня до його квартири намагалися вдертися невідомі чоловіки, які хотіли його залякати

Юрій Ніколов. Фото із сайту УП
Юрій Ніколов. Фото із сайту УП

«Мені і моїм сусідам влаштували скандал. Якісь чуваки ломились в двері, кричали, щоб я йшов служити, обклеїли двері папірцями. Мене не було вдома, ходив до друга (…) Тому ці уроди лише налякали мою стареньку маму, що після онкології живе зі мною.

…Я навіть не знаю, якому деген*рату прийшла в голову така ідея щодо залякування журналіста", — написав він у мережі.

Ніколов додав, що через 15 хвилин після інциденту в одному з анонімних telegram-каналів з’явився пост із відео та фото з місця події.

За словами журналіста, це telegram-канал «Карточный Офис». Його пов’язують з Офісом президента України.

На відео видно, як в двері, обклеєні папірцями з написами «зрадник», «ухилянт» та ін., стукають чоловіки. Один з них сказав: «Будемо розмовляти зараз з тобою. Ти по відео дуже гарно вмієш розмовляти. Зараз порозмовляєш… ми з тобою до президента».

Ніколов зазначив, що за час вторгнення був лише один випадок тиску на нього.

«Але, як я бачу, хтось вирішив змінити цей розклад. Цікаво: щоб що? Щоб я закрив рота і припинив викривати корупціонерів? Такий собі розрахунок», — наголосив журналіст.

Два тижні тому в ефірі «УП-ЧАТ» Ніколов назвав Верховного головнокомандувача Володимира Зеленського «ухилянтом». Він, на його думку, «ухилився від свого обов’язку очолювати країну, яка воює».

«А чим він у цьому плані відрізняється від ухилянта? Мало чим», — зазначив Ніколов.

На запитання видання «Детектор медіа», чи не пов’язує Ніколов інцидент під дверима його квартири із цими словами, він відповів: «Я не виключаю, мені колеги відразу після того ефіру сказали мені - чекай відповіді».

Ніколов розповів також, що йому вже телефонувала людина, пов’язана з керівництвом Нацполіції, повідомивши, про те що керівнику Нацполу відомо про ситуацію, і скоро може бути розпочато кримінальне провадження щодо перешкоджання журналістській діяльності.

Голова парламентського комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин вважає, що провокація біля квартири Ніколова «чітко вкладається у перешкоджання діяльності журналіста».

Схожі новини