Передплата 2024 «Добра кухня»

«Як при окладі в 14 тисяч 600 гривень можна отримати нарахування в 170 тисяч?»

Перший заступник мера Львова таки заробляє понад сто тисяч гривень в місяць, а не «до 50 тисяч»…

Андрій Москаленко. Фото ЛМР
Андрій Москаленко. Фото ЛМР

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, який офіційно заявляв, що громадські активісти Львова чинять наклеп щодо надто високої зарплати, таки заробляє понад сто тисяч гривень в місяць. Так, у грудні 2023 року йому нараховано 172 тисячі гривень зарплати, за мінусом податків він отримав «на руки» — 138,6 тисяч гривень. Про це йдеться у відповіді Львівської міської ради на інформаційний запит агенції «Варіантів».

Посадовий оклад «правої руки» мера Львова — 14 600 гривень, доплата за ранг — 700 грн, надбавка за вислугу років — 3, 6 тис. грн, надбавка за високі досягнення у праці - 18 360 грн, надбавка за роботу з таємними документами — 1 460 грн. А далі в складі зарплати Москаленка — потрійна премія… Це робоча місячна премія — 37 821,60 грн, премія з нагоди Дня місцевого самоврядування — 20 100 грн, заохочувальна премія за підсумками роботи за 2023 рік — 76 186 грн.

Міський голова Львова Андрій Садовий заступися за підлеглого: «У Львові директор школи отримує на руки до 40 тисяч гривень, висококваліфікований лікар, чи керівник медичної установи може офіційно отримувати до 100 тисяч гривень. А от заступник міського голови, який несе відповідальність за мільярдний бюджет чомусь має бути бідним і думати не про місто, а як дожити до наступної зарплати».

«Мер збрехав і навіть не почервонів, — каже „ВЗ“ керівник громадської ради „Закон і порядок“, юрист Юрій Романчук (був у Львівській міській раді на резонансній зустрічі з Андрієм Москаленком, де громадські активісти запитували на камеру про високу зарплату. — Авт.). — Мені цікаво інше: як при окладі в 14 тисяч 600 гривень можна отримати нарахування в 170 тисяч? Які такі високі досягнення у праці і у чому вони проявилися для міста і мешканців? Тим, що балкони падають на голови людям, чи тим, що електронний квиток таки не запрацював у тому форматі в якому мав б? Заохочувальна премія в кінці року… А як же ті працівники в ЦНАПах, які не отримали премій, бо їм сказали, що грошей немає. Грошей немає лише для простих працівників Львівської міської ради і комунальних підприємств».

Почути пояснення на диктофон в Андрія Москаленка, «ВЗ» наразі не вдалося. Він разом з міським головою Львова Андрієм Садовим ще з минулого тижня перебувають з робочим візитом в США.

Схожі новини