Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові помер 5-річний хлопчик, який впав у кому після видалення зубів

  • 14.01.2024, 10:15
  • 1 595

У Львові помер 5-річний хлопчик, який понад місяць перебував у комі після невдалого видалення молочних зубів в одній з клінік міста

Фото: Віктор Пашник
Фото: Віктор Пашник

Про це 13 січня повідомив його батько, український музикант Віктор Пашник на сторінці у Facebook.

Віктор Пашник каже, що 8 грудня 2023 року його дружина відвела сина до місцевої клініки Ori-Dent, аби видалити дитині два молочні зуби. Працівники стоматологічного центру запропонували провести оперативне втручання з видалення зубів під загальною анестезією.

«За деякий час після початку операції, дружина почула метушню в операційній, туди почали збігатися медичні працівники, приблизно через 20 хвилин приїхали дві бригади невідкладної допомоги», — каже батько хлопчика.

Він додав, що тоді медичний директор медзакладу пояснив мамі Велеса, що під час операції в дитини сталася зупинка серця, яке лікарям вдалося запустити. Його перевели до реанімаційного відділення.

Згодом лікарі констатували в 5-річного Велеса смерть мозку, тож його життя підтримували лише апарати.

«Для нас і досі не зрозуміло, що треба було робити в операційній зі здоровою дитиною, щоб зараз він був в комі без шансів на життя. […] На жаль, за яскравими рекламними вивісками приватних стоматологічних центрів часом стоять байдужість керівництва, непрофесійність медичних працівників та небажання визнавати недбалість», — казав батько Велеса наприкінці грудня.

За його батька, правоохоронці порушили кримінальну справу щодо неналежного надання меддопомоги, нині триває досудове розслідування. Як пише місцеве видання Zaxid.net, провадження відкрили за ч. 2 ст. 140 Кримінального кодексу України — неналежне виконання лікарем своїх професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки для неповнолітнього.

Водночас директор клініки Роман Онисько відмовився прокоментувати ситуацію журналістам видання. На офіційних ресурсах медзакладу на цей інцидент також не відреагували.

Схожі новини