Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Львівська облрада розірвала меморандум з Благодійним фондом Гринкевича

  • 09.01.2024, 19:15
  • 1 535

Львівська обласна рада розірвала меморандум про співпрацю з благодійним фондом «Hope.Ua», який належить Ігорю Гринкевичу. Останнього підозрюють в декількох корупційних скандалах

Фото: Максим Козицький
Фото: Максим Козицький

Про це повідомила пресслужба установи.

«Відповідно до документу, HOPE.UA зобовʼязувався відреставрувати одне з приміщень КЗ ЛОР „Журавненський будинок підтриманого проживання психоневрологічного типу“. У ньому, шляхом реорганізації, мав бути створений обласний центр соціальної реабілітації дітей, де фахову допомогу мали б отримувати діти з посттравматичним стресовим розладом або з травмою війни. Реставраційно-ремонтні роботи на 70% мав профінансувати „HOPE.UA“, який сподівався залучити для цього грант у розмірі 4 млн доларів від донора з Нідерландів», — йдеться у повідомленні.

Про розірвання меморандуму повідомив і начальник Львівської ОВА Максим Козицький. Він додав, що ОВА переглянуть також тендери, які вигравали компанії Гринкевича.

«Якщо ми говоримо про три контракти, які підписувалися за моєї каденції. В тих тендерах брали участь компанії в тому числі й озвученого пана (Ігоря Гринкевича, — ред.). Вони давали ціну меншу, ніж інші конкуренти. Відповідно, вони й вигравали ці тендери. Ми переглянемо ці тендери, подивимося наскільки виконані роботи відповідно до тих договорів і звичайно, що приймемо рішення щодо розірвання», — повідомив Козицький.

Згодом, після масових публікацій у ЗМІ про незаконну діяльність Гринкевича, Львівська облрада скерувала листа до зазначеного благодійного фонду, з проханням надати чіткий календарний план робіт, які фонд планує здійснити на об'єкті, проте відповіді так і не отримали. Зважаючи на цей факт та затримання Ігора Гринкевича меморандум вирішили розірвати.

Керівник Львівської ОВА Максим Козицький також заявив про розірвання меморандуму та повторний перегляд усіх тендерів з компаніями Гринкевича.

Схожі новини