Передплата 2024 «Добрий господар»

Мешканцям Білогорщі та Дублян компенсують заміну вікон та дверей: деталі

  • 01.01.2024, 17:30
  • 744

Місто компенсує заміну вікон та дверей у будинках, які сьогодні, 1 січня, постраждали від нічної атаки росіян. На місці руйнувань від нічної атаки провели виїзне засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Тут вже розчистили дорогу від уламків та узялися до робіт на подвір'ї університету

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Завтра, 2 січня, мешканці будинків, у яких ударною хвилею вибило вікна та двері, можуть подавати заяви на компенсації до ЦНАП.

«Зруйнований дах і перекриття в будівлі аграрного університету. Також є пошкоджена наша міська амбулаторія в Дублянах. Пошкоджена музична школа, три багатоповерхових будинки. Також поблизу в будинках невеликі пошкодження. Зараз завдання — максимально оперативно ліквідувати те, що можливо. Якщо говорити про капітальні ремонти, то будемо допомагати аграрному університету, тому що він має історичне значення. Тут навчався Степан Бандера. Щодо Білогорщі. Там, фактично, повністю знищено музей. Це атака на нашу історію, але ворог нас недооцінює. Музей після війни буде відновлено і розширено, тому що це наша пам’ять. А ми не дамо знищити нашу пам’ять нікому», — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Наразі відомо про 40 вибитих вікон. Мешканцям уже видали плівку, аби тимчасово закрити вікна.

Схожі новини