Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мер Львова пояснив рекордні витрати на ЗСУ, передбачені містом на 2024 рік

  • 28.12.2023, 15:15
  • 560

У бюджеті Львівської громади на 2024 рік передбачили приблизно один мільярд гривень на допомогу Збройним силам України, що є рекордною сумою для міста. Міський голова Андрій Садовий вважає, що так має робити кожна громада

Фото: Слово і Діло
Фото: Слово і Діло

Про це Садовий сказав в інтервʼю «ЛІГА.net».

Зазначимо, що 1 млрд грн — це майже 8% міських витрат. Для порівняння: у Києві в бюджет на 2024 рік заклали стільки ж, але бюджет столиці є в сім разів більшим.

«Починаючи від старшокласників, усі ми повинні себе перебудовувати: коли ворог відчує наш внутрішній настрій, нашу силу битися до кінця, він відійде. А доки в нас будуть дебати, що потрібно, що не потрібно… Сьогодні кожен бюджет кожної громади має бути військовим. Крапка, дискусії немає», — вважає Садовий.

За його словами, в Україні сьогодні не повинно бути іншого пріоритету, ніж підтримка військових і мілітарного виробництва. Це святе, каже Садовий.

«Стосовно ж думок голів різних міст і громад, то тут відіграє роль, на мою думку, різний досвід людей. І різне розуміння реальності. Взагалі мені бракує в рамках держави дійсного переходу всієї країни на мілітарні рейки», — додав міський голова.

Схожі новини