Передплата 2024 ВЗ

11-тикласниця встановила рекорд України зі знання англійської мови

  • 21.12.2023, 12:15
  • 1 229

Учениця 11 класу Заставнівського опорного ЗЗСО І-ІІІ ступеню у місті Заставна Діана Бурдейна стала наймолодшою українкою, яка підтвердила володіння англійською мовою на рівні С-1 Academic

Діана Бурдейна. Фото: Лана Вєтрова
Діана Бурдейна. Фото: Лана Вєтрова

Про це повідомила керівниця Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

«How dow you do? На це Діана Бурдейна може без перебільшення відповідати: «Вe as good as it gets!». І є на те причина: дівчина визнана рекордсменкою України в номінації «Наймолодша українка, яка підтвердила володіння англійською мовою на рівні С-1 Academic».

Діана — учениця 11-Б Заставнівського опорного ЗЗСО в місті Заставна, Чернівецької області. Їй всього 16 років, а такого рівня знань англійської мови, як правило, здобувають 20−22-річні випускники вищих навчальних закладів у разі успішного складання іспиту. Адже це — просунутий академічний рівень і п’ятий показник за шкалою CEFR (Загальноєвропейської компетенції володіння іноземною мовою). Це ті знання, які дають змогу не лише глибоко відчувати мову у найширшому спектрі складних тем, а й розпізнавати прихований сенс, вживати ідіоми, специфічну лексику, термінологію, робити синхронні професійні переклади, а також ефективно використовувати англійську мову в академічних колах і впевнено комунікувати в науковому середовищі", — розповідає Вєтрова.

За словами керівниці Національної книги рекордів, для школярки було несподіванкою те, що вона стала рекордсменкою. Оголошення планували зробити у її школі на уроці англійської, проте саме у цей час пролунала повітряна тривога.

«Проте рекорд України під звуки сирени все одно був проголошений. Разом із Сертифікатом про рекорд експерт Національного Реєстру Рекордів Павло Горішевський вручив Діані Бурдейній грант на безоплатне навчання в престижному Університеті Короля Данила (Івано-Франківськ) на будь-якому факультеті на її вибір — кращі запрошують кращих!» — повідомила Лана Вєтрова.

Схожі новини