Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Штат Колорадо виключив Трампа з президентських перегонів у 2024 році

  • 20.12.2023, 10:00
  • 609

У вівторок, 19 грудня, Верховний суд Колорадо в США виключив колишнього президента Дональда Трампа з виборчих бюлетенів штату на 2024 рік, рішення призупинено до розгляду апеляції

Фото: BBC
Фото: BBC

Про це повідомляє CNN.

Суд аргументував своє рішення тим, що заборона 14-ї поправки повстанцям обіймати державні посади поширюється на поведінку Трампа 6 січня 2021 року, коли натовп його прихильників увірвався до приміщення Конгресу, щоб зірвати результати президентських виборів, на яких переміг Джо Байден.

Рішення суду усуває Трампа з первинного голосування (праймеріз) Республіканської партії в Колорадо, яке заплановано на початок березня. Однак судді Колорадо призупинили своє рішення, щоб Трамп міг подати апеляцію до Верховного суду США.

CNN відзначає, що це «знакове рішення» притягує Трампа до відповідальності за спробу скасувати вибори 2020 року та передбачає політичне покарання за його антидемократичну поведінку.

«Президент Трамп підбурював і заохочував до використання насильства та беззаконних дій, щоб зірвати мирну передачу влади», — констатували судді.

Представник передвиборчого штабу Трампа назвав рішення помилковим.


Джерело: CNN

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень