Передплата 2024 ВЗ

Депутат Самбірської райради, якому оголосили підозру, склав мандат

  • 06.12.2023, 12:40
  • 593

Підозрюваний у зловживаннях під час ремонту доріг депутат Самбірської районної ради від «Слуги народу», виконувач обов’язків керівника комунального підприємства Самбірської міської ради «Об'єднане» Євген Квас написав заяву про складання повноважень

Євген Квас. Фото із його соцмереж
Євген Квас. Фото із його соцмереж

Про це повідомили у «Слузі народу».

Тим часом виконувач обов’язків голови Самбірської райради, керівник справами Михайло Павлючик розповів ZAXID.NET, що станом на ранок 6 грудня заяву Євгена Кваса про складання повноважень ще не отримали у райраді.

«Є фотографія у соцмережах, але до районної ради заява ще не дійшла. Проект рішення я підготую сьогодні на основі фотографії. Заява буде, він сказав, що її подасть», — пояснив Михайло Павлючик.

Як повідомили правоохоронці, виконувач обов’язків керівника комунального підприємства Самбірської міської ради «Об'єднане» Євген Квас допоміг матері своєї підлеглої, що працює в КП двірничкою, оформити ФОП, після чого укладав із нею договір на ремонт вулиць. Однак до виконання робіт він залучав комунальну техніку та штатних працівників. Загалом так із міського бюджету витратити 1,5 млн грн.

Слідчі повідомили йому про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки за ч. 2 ст. 364 ККУ. 24 листопада Галицький районний суд Львова обрав Євгену Квасу запобіжний захід та відсторонив від посади очільника КП «Об'єднане». Суд встановив йому 214,7 тис. грн застави.

Схожі новини