Передплата 2024 ВЗ

Словаччина готова продовжити заборону на ввіз української агропродукції, — міністр

  • 21.11.2023, 17:00
  • 437

Словаччина готова продовжити заборону на імпорт сільськогосподарської продукції з України, якщо Європейська комісія не знайде відповідного способу вирішити проблеми надлишку українського зерна у Європі

Фото із сайту Pexels
Фото із сайту Pexels

Про це заявив міністр сільського господарства та сільського розвитку Ріхард Такач після засідання Ради сільського господарства та рибальства у Брюсселі.

Такач також сказав, що перед зустріччю він спілкувався з віцепрезидентом Європейської комісії Марошем Шефчовичем, єврокомісаром з питань сільського господарства Янушем Войцеховським.

Під час свого першого робочого візиту до Брюсселя Такач провів переговори зі своїми колегами з країн Вишеградської четвірки (V4) (Чехія, Угорщина, Польща, Словаччини) та Австрії.

Міністр уточнив, що тема імпорту українського зерна в ЄС звучала на всіх зустрічах. Це не було предметом офіційних переговорів, але всі обговорювали його під час індивідуальних зустрічей, додав він.

За словами Такача, це є великою проблемою на думку Словаччини, яка в іншому підтримує транспортування українського зерна транзитними коридорами до третіх країн.


Джерело: TASR

Схожі новини