Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Як влада вирішила всіх «намахати» і вилучити військовий ПДФО з бюджету громад, попри відсутність голосів у парламенті

  • 03.11.2023, 12:42
  • 557

Співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко повідомила, що влада придумала «креативний» спосіб вилучити військовий ПДФО з бюджетів громад опри відсутність голосів за це у парламенті. Геращенко також повідомила, що в Державному бюджеті на 2024 рік залишають майже 2 млрд грн на телемарафон

«Вночі з четверга на пʼятницю у Верховну Раду зайшов остаточний проєкт бюджету на 2024 рік #10 000. Між 1 і 2 читанням уряд вдався до „креативного“ кроку, внісши в тіло бюджету всі норми скандального законопроєкту #10 037 про експропріацію військового ПДФО з місцевих бюджетів в спецфонд», — пише Геращенко на своєму телеграм-каналі.

Вона нагадала, що за законопроєкт 10 037 не проголосували частина груп і мажоритарники, які завжди є донорами голосів для монобільшості.

«Бо там забирають гроші з регіонів і це буде важко пояснити на округах. А за бюджет ці групи завжди голосують, тому уряд вирішив всіх „намахати“. Але є одне але. Уряд Шмигаля планує експропріацію ПДФО заднім числом, з жовтня 2023 року. Не дуже розумію, як це можливо, адже більшість регіонів сьогодні за кошти податку закуповує дрони, машини та іншу допомогу для військових підрозділів», — дивується народна депутатка.

«Під час голосування за бюджет-24 в цілому правки вже ставити не можна, тож уряд планує протягти ці норми без ризиків принаймні на наступний рік. Цікаво, що вони планують мутити з бюджетом на 2023, де розраховують на 200 млрд від ПДФО, частину з якого громади вже направили на допомогу військовим підрозділам», — пише Геращенко.

Вона також додала, що в проєкті бюджету на 2024 рік уряд Зеленського-Шмигаля залишає майже 2 млрд на телемарафон.

«Ці кошти підуть на олігархічні канали. Також в повному обсязі залишаються гроші на серіали. Хоча ВР проголосувала поправку, якою перенаправити 440 млн на реабілітацію поранених військових. Але Кабмін її не врахував! Тобто серіали, які знімають фірмочки, наближені до Офісу Президента, важливіші за лікування наших воїнів?! Реально, уряд пацюків, а не державників», — обурилась Ірина Геращенко.

Схожі новини