Передплата 2024 ВЗ

Донати для карпатських бізонів

100 тисяч гривень з бюджету Львівської області цьогоріч було витрачено на зимові корми для зубрів, які живуть на території Майданського лісництва, що входить до Національного природного парку «Сколівські Бескиди»

Судячи із задоволеного фейсу зубра, харчовою базою вони задоволені.
Судячи із задоволеного фейсу зубра, харчовою базою вони задоволені.

Про це повідомила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної військової адміністрації Оксана Війтик.

За виділені кошти зубрам (їх у нас ще називають карпатськи­ми бізонами) закупили вісім тонн кукурудзи, чотири тонни зерна та п’ять тонн кормово­го буряку. Сухі та соковиті кор­ми знадобляться цим велетам у зимову стужу, коли через рясні снігопади тваринам важко буде добувати їжу.

Зараз у згаданому заповід­нику живуть 42 особини зубрів (на три більше, ніж торік), ре­шта — у соснових лісах Бродів­щини. Загалом на Львівщині цих тварин 114. Місцеві природоо­хоронці у своїх угіддях заготов­ляють частину кормів, решту по­живи забезпечують їм донати від обласної влади. Популяцію зубрів завдяки природоохорон­ним програмам державними коштами підтримують ось уже 14-й сезон.

До слова, щоб полегшити на­гляд за життям карпатських бі­зонів, їх пересування відстежу­ють завдяки спеціальним чипам і фотопасткам.

Схожі новини