Передплата 2024 «Добра кухня»

«Бив металевою арматурою по голові… Вкрав сумку з продуктами та гроші»

Поліцейські оперативно затримали двох нападників на пенсіонерку — мешканців Закарпатської області

Фото умовне з сайту pexels
Фото умовне з сайту pexels

9 жовтня, близько 20.00, на вулиці Під Голоском (на території Української академії Друкарства) жорстоко побили 78-річну пенсіонерку. Поліцейські оперативно затримали двох зловмисників за підозрою у розбої та замаху на вбивство пенсіонерки. Встановити особи нападників правоохоронці змогли за допомогою камер відеоспостереження, розташованих у рамках програми «Безпечна Львівщина».

Слідчі встановили, що жінка поверталась з дачі додому, коли на неї несподівано напали двоє зловмисників. Один з них завдав їй чисельних ударів металевою арматурою по голові, від яких потерпіла втратила свідомість. Тоді нападники відібрали у пенсіонерки господарську сумку з продуктами, грошові кошти у сумі 700 гривень та втекли. Травмовану жінку виявили перехожі та викликали на місце події бригаду швидкої медичної допомоги.

Вивчивши записи камер відеоспостереження, правоохоронці встановили, що до вчинення злочину причетні двоє мешканців Закарпатської області віком 30 та 43 роки. Правоохоронці встановили їх місце перебування та затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Затримання проводилось за силової підтримки бійців батальйону особливого призначення поліції Львівщини.

Одному з нападників світить довічне позбавлення волі, іншому - від 8 до 15 років тюрми. Фото поліції
Одному з нападників світить довічне позбавлення волі, іншому - від 8 до 15 років тюрми. Фото поліції

Молодшому зловмиснику слідчі, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури, повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.15 ч.2 п.6 ст.115 (Замах на вбивство) Кримінального кодексу України та ч.4 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей — довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Старшому зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Йому загрожує покарання — від восьми до п’ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере затриманим запобіжні заходи.

Журналістка «ВЗ» поцікавилася у медиків, який стан у потерпілої жінки?

Речниця Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Тетяна Андрєєва розповіла:

— Виклик поступив на швидку допомогу о 20.07. Привід до виклику — травма голови, жінка ні на що не реагує. Потерпілу в стані середньої важкості госпіталізували у Клінічну лікарню швидкої медичної допомоги. У жінки — множинні травми. Вона у реанімації.

Схожі новини