Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«100 доларів заховала у серветку і намагалася з'їсти»

Під час обшуків у помешканнях та робочих кабінетах підозрюваних виявлено понад 1,5 мільйона грн

ДБР затримало на Львівщині посадовців, які вимагали у військового гроші за оформлення інвалідності батьку
ДБР затримало на Львівщині посадовців, які вимагали у військового гроші за оформлення інвалідності батьку

Військова прокуратура повідомила про підозру трьом службовцям закладів охорони здоров’я Львівщини за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч.3 ст.368 КК України). Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, 42-річна керівниця одного із районних центрів медико-соціальної експертизи Львівської облради, 42-річний керівник лікарсько-консультативної комісії та його 59-річна заступниця попередньо змовившись організували схему отримання надприбутків за надання послуг із встановлення групи інвалідності для військовозобов'язаних.

Наразі задокументовано один епізод, решта буде встановлено у ході досудового розслідування
Наразі задокументовано один епізод, решта буде встановлено у ході досудового розслідування

Встановлено, що за 3200 доларів США потенційний «хворий» міг отримати необхідну йому групу інвалідності. Затримали лікарів «на гарячому» — під час отримання чергової суми хабаря, який вони планували розподілити між собою.

Під час санкціонованих обшуків у помешканнях та робочих кабінетах підозрюваних виявлено понад 1,5 мільйона готівкових коштів у гривневому еквіваленті, а також інші речові докази. Вилучене скеровано на експертне дослідження.

Наразі вирішується питання про обрання для вказаних осіб міри запобіжного заходу та відсторонення від посад. Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу Управління СБУ у Львівській області.

Як повідомили журналістці «ВЗ» в ДБР у Львівській області, наразі задокументовано один факт, але слідчі дії тривають, адже було знайдено велику суму коштів.

Курйозний момент трапився під час затримання: заступниця голови лікарської комісії Любов Коробова намагалася з'їсти стодоларову купюру. Вона загорнула її у серветку та почала жувати… Однак правоохоронці цьому завадили, а кошти вилучили.

А тим часом…

29 вересня 2023 року, Личаківський районний суд міста Львова обрав для очільниці одного із районних центрів медико-соціальної експертизи Львівської облради, керівнику лікарсько-консультативної комісії міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави 600 000 гривень застави, а заступниці ЛКК — тримання під вартою із можливістю внесення 400 000 гривень застави.

Якщо підозрювані сплатять заставу, то прокурори клопотатимуть про їх відсторонення від посад.

Схожі новини