Передплата 2024 ВЗ

«Для мене Степан Бандера як рідний»

У Львові презентували найновіше та найповніше дослідження про життя Степана Бандери

Презентація книги про Степана Бандеру. Фото автора
Презентація книги про Степана Бандеру. Фото автора

«Степан Бандера. Провідник української ідеї». Таку назву має нова книга відомого дослідника Миколи Посівнича про лідера ОУН. Як стверджує автор, він намагався доступно написати про оповитого міфами та російською пропагандою Степана Бандеру. Лише факти, жодних маніпуляцій.

«Для мене Степан Бандера є майже як рідний. Це людина, якою я захоплюють і є таким героєм, якого потрібно наслідувати. З іншого боку багато людей не володіє тою інформацією, якою я володію, і потрібно було її так подати, максимально спростити ті речі, які для мене чи для вузького кола спеціалістів є самі собою зрозумілими. Потрібно було їх удосконалити», — каже автор книги під час презентації.

Микола Посівнич
Микола Посівнич

Микола Посівнич намагався показати не ікону Бандеру, а людину, яка змінювати світ та «запалювала смолоскипи боротьби». Актор каже, що у книзі розповідає про дитинство, родину та навіть хрещених батьків Бандери. Чому його з першого разу не взяли до Пласту та як хворобливий хлопчик гартував свій організм; які брендові речі носив та які автомобілі любив.

«Перша моя книжка про Бандеру вийшла в 2014 році. Науково-популярна, я її називаю дитячою. Вона вийшла грандіозним 30-тисячним тиражем. Продажі та соціологія свідчать, що, як не дивно, найбільше зацікавилися нею Дніпро, Харків, Київ і Одеса. Тоді гугл показав, що пошуковий запит „Степан Бандера“ перегнав самого Че Гевару», — розповів автор.

Над цією книгою дослідник працював довго, вона була готова побачити світ ще в 2019 році, однак постать Бандери тоді була не «на часі». Зараз же, каже пан Посівнич, що першими прочитали книгу військові, де Бандера передусім потрібний.

Схожі новини