Передплата 2024 «Добрий господар»

У серпні індексації пенсій не буде, але будуть доплати

У серпні індексації пенсій не передбачено

Як повідомила «ВЗ» начальниця Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Галина Недзельська, від початку цього року було проведено три підвищення пенсій: березнева індексація, перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам та індексація пенсій українців, які вийшли на відпочинок за спеціальним законом.

Тож розмір пенсій залишиться без змін — крім пенсіонерів, яким у серпні виповниться 70, 75 чи 80 років. Вони отримають вікову надбавку: відповідно 300 грн, 456 грн і 570 грн.

А ось до Дня Незалежності України деяким категоріям пенсіонерів доплати передбачені. Йдеться про ветеранів війни і жертв нацистських переслідувань. Ці виплати зазвичай приурочувалися до Дня Перемоги та виплачувались у травні, але цього року Кабмін ухвалив рішення перенести виплати на серпень.

Також доплати у серпні отримають ветерани російсько-української війни та члени сімей загиблих. Ці виплати здійснюються відповідно до постанови Кабміну «Деякі питання соціального захисту ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань».

Документ встановлює такі розміри виплат:

  • особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні в’язні концтаборів тощо, визнані особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин I групи — 3100 грн; II групи — 2900 грн; III групи — 2700 грн.
  • учасники бойових дій, потерпілі учасники Революції Гідності та колишні неповнолітні в’язні концтаборів, а також діти, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їхніх батьків — 1000 грн.
  • особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною — 3100 грн.
  • члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, дружини (чоловіки) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружини (чоловіки) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге — 650 грн.
  • члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України — 1000 грн.
  • учасники війни та колишні в’язні концтаборів, особи, яких було насильно вивезено на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога — 450 грн.

Схожі новини