Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

До шлюбу — у… консульство

Консульські установи України у Варшаві, Гданську, Вроцлаві та Любліні отримали додаткові повноваження у сфері реєстрації актів цивільного стану

Фото умовне з сайту pexels
Фото умовне з сайту pexels

Чотири консульські установи України у Польщі почали реєструвати шлюби й розлучення. А саме: додаткові повноваження у сфері реєстрації актів цивільного стану отримали Генеральні консульства України у Вроцлаві та Любліні, Консульство України у Гданську, Посольство України у Республіці Польща (Варшава). Про це повідомило видання для українців за кордоном uamedia.eu.

Відтепер українці зможуть отримати в консульських установах України у Польщі такі послуги, як реєстрація актів цивільного стану (народження, шлюб, розлучення, смерть), видача дублікатів/повторних свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану, складених органами ДРАЦС на території України, видача витягів з Державного реєстру актів цивільного стану, внесення змін до актових записів цивільного стану, їхнього поновлення та анулювання (в межах наданих повноважень). Аби отримати ці послуги, треба записатися в електронну чергу.

Вартість державної реєстрації шлюбу — 415 злотих. Консул здійснює реєстрацію шлюбу лише між громадянами України, які на законних підставах проживають на території іноземної держави. Шлюб можна зареєструвати після досягнення 18-річного віку (до 18 років — лише за рішенням суду). Реєстрація шлюбу відбувається через місяць після того, як молодята подадуть заяву. У виняткових випадках, на підставі спільної заяви наречених та документів, які підтверджують наявність поважної причини, консул може скоротити місячний термін. Реєстрація шлюбу та видача подружжю свідоцтва про шлюб проводиться у приміщенні консульської установи.
Вартість державної реєстрації розірвання шлюбу: за взаємною згодою подружжя, яке не має неповнолітніх дітей, — 622 зл, на підставі рішення суду — 663 зл, з особами, визнаними безвісно відсутніми або недієздатними — 125 зл.

Державна реєстрація зміни імені (крім зміни у разі реєстрації шлюбу) — 415 зл. Державна реєстрація повторної зміни імені, не пов’язаної з реєстрацією шлюбу — 830 злотих.

Схожі новини