Передплата 2024 «Добра кухня»

«Знущання над памʼяттю»: у мережі захейтили виконувачку обовʼязків гендиректорки музею Голодомору-геноциду Лесю Гасіджак через її зовнішність

  • 26.07.2023, 11:15
  • 1 162

На думку деяких українців, цей музей має очолювати людина, яка «знає, що таке голод»

Леся Гасіджак. Фото із відкритих джерел
Леся Гасіджак. Фото із відкритих джерел

Зокрема, проти кандидатури Лесі Гасіджак Клим Братковський. У коментарях його звинуватили у бодішеймінгу та знущанні з принципу толерантності.

Він написав, що призначення Лесі Гасіджак виглядає як «якийсь знущання з пам’яті про Голодомор». Ймовірно, натякнув на фігуру в.о. гендиректорки музею. Пізніше він додав, що музей Голодомору-геноциду має очолити військовий, який пережив російський полон і знає реально, що таке голод, тому він може зрозуміти сенс музею про Голодомор.

У коментарях його попросили зупинитися і припинити ображати жінку через її зовнішній вигляд. Знайомі з Лесею Гасіджак наголосили, що вона чудовий фахівець своєї справи, та фігура ніяк не впливає на знання історії чи професіоналізм. Клима Братковського звинуватили у бодішеймінгу, фетшеймінгу та лукізмі, а також зазначили, що він не знає нічого про стан здоров’я Гасіджак, і тому не може коментувати.

Дехто повністю підтримав цей хейт в.о. директорки музею. Вони цікавилися, невже немає іншого історика на цю посаду, а дехто навіть припустив, що призначення Гасіджак робиться спеціально, щоб викликати «обурення у суспільстві».

А голова ГО «Українська Оборона» Євген Лешан назвав усіх, хто хейтить Лесю Гасіджак деге****тами.

«При призначенні на посаду мають значення професійні знання тематики голодомору, досвід музейного менеджменту та гідна позиція щодо скандалу з фальсифікаціями від попереднього керівництва Музею голодомору. За цими пунктами Леся Гасіджак — ідеальна кандидатка. А ви, панове — деге****ти», — написав він.

Схожі новини