Передплата 2024 «Добра кухня»

У Греції на острові вирує лісова пожежа, людей евакуюють

  • 23.07.2023, 16:30
  • 658

На грецькому Родосі через лісові пожежі вивезли до безпечніших місць сушею і морем вже близько 19 тисяч осіб, що називають найбільшою у новітній історії країни евакуаційною операцією

Евакуація. Фото: Reuters
Евакуація. Фото: Reuters

Про це повідомляє Kathimerini.

Пожежникам не вдається локалізувати і стримати поширення лісових пожеж, що вирують у трьох місцях. Висота полум’я у багатьох місцях перевищує 5 метрів. Боротьбу з вогнем ускладнює спека і сильний вітер.

Місцева влада ухвалила рішення про превентивну евакуацію загалом близько десятка населених пунктів, яким може загрожувати вогонь. Серед них низка курортних містечок на південно-східному узбережжі.

За попередніми даними поліції, сушею евакуювали 16 тисяч людей і морем — три тисячі. Йдеться про людей з близько десятка сіл та розташованих у цих районах готелів.

Найстарших людей і людей з особливими потребами вивозили на машинах поліції, інших — автобусами і човнами. Евакуйованих розмістили на ніч у спортзалах і школах.

На острові залучені загалом 15 пожежних спецлітаків, частина пожежників — команди з країн-членів ЄС, що прибули на допомогу.

Пожежі на Родосі тривають вже шостий день.

Схожі новини