Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Знайшовся Баканов

  • 19.07.2023, 15:55
  • 1 450

Колишній глава СБУ Іван Баканов стажувався пів року та став адвокатом Полтавщини

Баканов. Фото з мережі
Баканов. Фото з мережі

Про це місцевому виданню «Полтавщина» повідомив керівник Ради адвокатів Володимир Скукіс.

За його словами, перед цим Баканов склав іспити в кваліфікаційно-дисциплінарній комісії, пройшов 6-місячне стажування не за місцем проживання, отримав посвідчення та склав присягу.

«Через кілька тижнів він був внесений у Реєстр адвокатів України. Окремі ЗМІ написали, що 27-го числа його не було в Полтаві, але це не так, він був, я бачив його особисто та мав із ним неодноразове спілкування», — додав Скукіс.

«Діючим законодавством передбачене складання іспитів за місцем проживання. Рада адвокатів України конкретизувала це словосполучення „місце проживання“. Це може бути реєстрація місця проживання (прописка по старому), це може бути право власності, яке підтверджується витягом з реєстру, це може бути і на підставі користування приміщенням (що засвідчує договір оренди). Після війни багато кваліфікаційно-дисциплінарних комісій припинили свою роботу або працюють нерегулярно, наприклад, у Києві чи Харкові. Тому досить часто претенденти демонструють нам саме договір оренди. Так було і з Іваном Бакановим. Це його самостійне рішення», — пояснив Володимир, чому Баканов став членом Ради Адвокатів Полтавщини.

Схожі новини