Передплата 2024 ВЗ

В електростанціях вистачає електроенергії для покриття потреб споживачів

  • 15.07.2023, 14:50
  • 564

Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів

Світло. Фото умовне
Світло. Фото умовне

Дефіциту немає. Ремонтна кампанія на об'єктах генерації - теплової, гідро- та атомної - триває. Про це повідомляє Міненерго станом на 15 липня.

У Міненерго повідомили, що 14 липня сталася аварійна ситуація на лінії 220 кВ оператора системи електропередачі у Львівській області, яка вимкнулась дією захисту. Лінію вдалося заживити в ручному режимі.

«Уночі ворог завдав чергового удару по території України. Влучань в об'єкти енергетичної інфраструктури не зафіксовано», — йдеться у повідомленні.

У прифронтових та прикордонних з рф областях через обстріли знеструмлювалися 26 населених пунктів на Донеччині та 11 — на Чернігівщині. Внаслідок попередніх обстрілів залишається без світла частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Херсонській. Харківській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація. Крім того, триває ліквідація наслідків повені, яка виникла через підрив росіянами Каховської ГЕС.

У Херсоні заживили 180 споживачів, які були відключені після підтоплення. Залишаються без світла 12,7 тисячі споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання.

Схожі новини